Sciencetalenter nyheder Sciencetalenter nyheder

Unge sjællandske forskerspirer skal i næste uge vise deres bedste kunnen, når de tørner sammen til semifinalen i talentkonkurrencen Unge Forskere.

I alt 40 håbefulde elever fra grundskoler og almene og tekniske gymnasier i hele regionen er sluppet gennem den kritiske dommerjurys nåleøje med deres scienceprojekter. Dermed har de nået semifinalen, der holdes hos ScienceTalenter  i Sorø, lørdag d. 21. marts Kl. 9 - 16, Mærsk Mc-Kinney Møller Videncenter, Akademigrunden 18, Sorø.

Kl. 13.30 – 16.00 er der åbent hus for alle interesserede, hvor der vil være mulighed for at møde de unge talenter og høre mere om deres projekter. Kl. 14.00 – 14.45 vil Danmarks første astronaut, Andreas Mogensen, fortælle om sin mission. Kl. 15.15 er der diplomoverrækkelse ved Store Nørd og Andreas Mogensen.

Vinderne til DM

Unge Forskere, som er arrangeret af Danish Science Factory, er Danmarks største naturvidenskabelige talentkonkurrence. I alt har næsten 2.000 projekter fra hele landet været tilmeldt konkurrencen. Heraf er 200 gået videre til fem semifinaler.

Vinderne af den regionale semifinale er sikre på at komme til DM ved Science i Forum i København , hvor de skal dyste om titlen som Årets Unge Forsker 2015 og en præmie på 25.000 kr., som overrækkes af HKH Prins Joachim og undervisningsminister Christine Antorini. 

Yderligere oplysninger:
Unge Forskere: www.ungeforskere.dk
Finalen Unge Forskere: www.scienceiforum.dk