Sciencetalenter nyheder Sciencetalenter nyheder

Fredag den 31. oktober var der officiel indvielse af det nye ScienceTalenter Campus Jylland. Indvielsen fandt sted på Viborg Gymnasium og Hf, hvor ca. 80 interesserede fra primært folkeskoler, gymnasier, kommuner og universiteter var mødt frem for at give det nye tiltag en flyvende start.  

”Det er en udfordring at gøre det lige så sejt at være et naturvidenskabeligt talent som fx talentfuld til fodbold. I ScienceTalenters femårige liv er der allerede mange tegn på, at dette holdningsskifte er ved at indtræffe – det nye tiltag i Viborg skal være med til at styrke denne udvikling”, var et af budskaberne i talentchefs Hanne Hautops indvielsestale.

Efter talen fra Hanne Hautop fortalte Peter Arnborg Videsen og Allan Kortnum om ideerne med Campus Jylland. Her kom det blandt andet frem, at forskning viser, at talent findes allevegne, men at det i høj grad er miljøet, der er med til at afgøre hvor gode talenterne bliver. Udover at skabe mange spændende naturvidenskabelige aktiviteter for unge, bliver et af hovedformålene med ScienceTalenter Campus Jylland netop at uddanne lærere fra både grundskole og gymnasier i, hvordan man skaber gode talentmiljøer hjemme på egne skoler.

De første aktiviteter er allerede på plads. I november er der kurser for henholdsvis grundskolelærere og gymnasielærere om hvor mulighederne og faldgruberne er i forhold til udvikling af talentmiljøer. I vinterferien bydes elever i alderen 13-15 år inden for til SpaceCamp og d. 8. marts 2015 er der familiedag, hvor forældre og børn fra hele landet kan komme til Viborg Gymnasium og HF for at tilbringe en dag i naturvidenskabens tegn.

Se billeder fra indvielsen her

Det nye ScienceTalenter Campus Jylland er placeret i Viborg, nærmere bestemt i tilknytning til Viborg Gymnasium og HF.

Fra Viborg Gymnasium og Hf er det uddannelsesleder Allan Kortnum og lektor Peter Arnborg Videsen som står for aktiviteter på ScienceTalenter Campus Jylland.

Kontakt Allan eller Peter for at høre mere om de kommende aktiviteter:

Allan Andreasen Kortnum
Uddannelsesleder
Viborg Gymnasium og HF
ak@vghf.dk
T. 86 67 15 33
M. 40 55 77 60

Peter Arnborg Videsen
Lektor
Viborg Gymnasium og Hf
vi@vghf.dk
T. 86 67 15 33