Sciencetalenter nyheder Sciencetalenter nyheder

ScienceTalenter melder fuldt hus til den årlige Talentkonference 2015, som afholdes torsdag den 10. december, med 120 deltagere. 

Den kommende talentchef, Nynne Afzelius, deltager på dagen. 

TEMA:
Rationalet bag talentindsatsen har fra start været, at talentindsats gavner både samfundet, det enkelte talent og de andre i klassen. Sidemandseffekten kommer, fordi de talentfulde inspirerer klassekammerater, medstuderende og lærere, og dermed løfte det faglige niveau.

På dette års konference undersøger vi om talentindsatsen virkelig smitter sidemanden eller om vi skal gøre en ekstra indsats på dette område.

Jacob Fuglsang, uddannelsesredaktør på Politiken, er moderator på dagen og giver ordet til en række dygtige eksperter og praktikere fra både grundskole, gymnasium og universitet. 

Hør bl.a. 

  • Pernille Svendsen, forsker, Århus Universitet og Astrid Leick Siegumfeldt, lektor, Viborg Gymnasium og HF fortæller om Talent med bredde - inkluderende talentudvikling i gymnasiet 
  • Heiko Buch-Illing, udviklingschef, NTS: Interessen for naturfag smitter
  • Jesper Sørensen, Stenhus Gymnasium og Jacob Wienecke, forsker, Københavns Universitet: Talentmiljø for unges sportslige og skolemæssige udvikling
  • Pål Simon Fernvall, forsker, DTU Skylab: Sådan udvikler du et målrettet og proof-of talentforløb på de videregående uddannelser
  • Hollandske Marcia Wolfensberger, lektor, "Talentindsatsen i Europa – hvad kan vi lære af de andre lande?"

Derudover deler vi ud af de nye erfaringer vi har fra vores mange talentforløb hos ScienceTalenter via oplæg og postersession, og du får mulighed for at pleje dit talentnetværk. I løbet af dagen byder på dejlig frokost, feinsmecker kaffe, fadøl og jazzmusik.

Se program for dagen her