Sciencetalenter nyheder Sciencetalenter nyheder

”Det er fedt at være på camp her - vi får lov til at lave alt det, som jeg interesserer mig allermest for.” fortæller Johannes Baastrup-Andersen fra Løgstør Skole, som er på den afsluttende MasterClass Junior camp.

Minister for børn, undervisning og ligestilling, Ellen Trane Nørby, besøgte onsdag eftermiddag ScienceTalenter. Hun ville se, hvordan der arbejdes med at pleje og udvikle de unge talenters interesse og motivation for de naturvidenskabelige fag.

I løbet af besøget fik ministeren en god snak med både 9.-klasses talenter, der var på MasterClass Junior camp, og med 3.g’s STX/HTX talenter, der var på ScienceTalent College camp. Der blev spurgt ind til deres oplevelser og udbytte af at være på camps i Sorø, og til hvad de tænker de skal efter de afslutter deres grundskole eller gymnasieforløb.

Marie Christine Lundius, som deltager på ScienceTalent College forløbet, fik også en snak med ministeren om Diabetes-campen, som er en del forløbet. Og til spørgsmålet om hvad hun gerne vil efter gymnasiet var svaret: ”Jeg vil gerne studere medicin i København”. Til dagligt går Marie på HC Ørsted Gymnasium i Lyngby.

Derudover fik ministeren set centrets faciliteter og meget af det unikke udstyr, som er med til at give talenterne en særlig camp-oplevelse. Hun fik både oplevet flysimulatoren, fremvist løgnedetektoren, hilst på NAO-robotten Albert og hørt om den avancerede 3D-skanner, og nåede også at se den spektakulære radioaktive baggrundsstråling i tågekammeret. Alt sammen gav de et håndgribeligt indtryk af, hvorfor de unge er så vilde med at være på camps hos ScienceTalenter.  

”Der er stor efterspørgsel på naturvidenskabelige kompetencer i danske virksomheder. Derfor er det vigtigt, at flere unge kigger i den retning, når de skal vælge en uddannelse. Det kræver, at vi vækker og plejer nysgerrigheden allerede i folkeskolen og på ungdomsuddannelserne. ScienceTalenters programmer er med til at give eleverne ekstra blod på tanden” siger Ellen Trane Nørby.

Afslutningsvis var der tid til en snak med alle medarbejdere og der blev ivrigt delt ud af erfaringerne med at arbejde med talentfulde børn og unge.

”Vi er utroligt glade for, at ministeren kommer ned og besøger os og møder de unge mennesker og deres engagerede undervisere på camp, og dermed får syn for sagn. Det giver os positiv politisk bevågenhed, som jeg er sikker på kommer talentplejen til gode” fortæller Konstitueret talentchef, Uffe Sveegaard.