Sciencetalenter nyheder Sciencetalenter nyheder

Nynne Afzelius tiltræder 1.1. 2016 som ny talentchef for ScienceTalenter – den nationale talentpleje for sciencefagene i Danmark.

ScienceTalenter henvender sig til elever i både grundskolen og ungdomsuddannelserne, og arrangerer camps og konkurrencer for eleverne og kurser for deres lærere. Centeret er støttet af Ministeriet for Børn, Undervisning og Ligestilling samt en række private fonde. Den nye talentchef får som en af sine centrale opgaver at indgå i et tæt samarbejde med NTS-Centeret, det nationale center for undervisning i Natur, Teknik og Sundhed, der flytter til Sorø som en del af regeringens plan om bedre balance.

”Med Nynne Afzelius har ScienceTalenter fundet den helt rigtige talentchef der i årene fremover vil styrke unge naturvidenskabelige talenter til stor gavn både for de unge selv og for det danske samfund”, siger Kristian Jacobsen, rektor for Sorø Akademis Skole.

Nynne Afzelius er et kendt navn i den danske talentudvikling. Hun er cand.scient. i matematik og fysik og var i 2007 med til at starte Akademiet for Talentfulde Unge. Siden 2010 har hun været sekretariatschef for Akademiet for Talentfulde Unge, og hun blev i 2011 udnævnt som Årets Talentudvikler.

Yderligere information:

Nynne Afzelius, tlf. 26 45 65 51

Kristian Jacobsen, tlf.  2764 210